De volgende stap voor groei

Een periodieke 4-wekelijkse sessie van 2 uur (met mogelijkheid tot uitloop) waarin het groei gerelateerde en voor de onderneming actuele items worden doorgesproken.

Voor wie?

Voor eigenaren en directies met Groeiambitie. Individueel of als team. De diepte in, tot de kern en visie vormen. Op een comfortabele indoor locatie buiten de deur of samen wandelen outdoor. Prijs is €300.- excl. BTW, per consult in abonnementsvorm.

Opzet GroeiConsult

In het GroeiConsult wordt de hele bedrijfskundige toolbox opengetrokken. Of anders gezegd; alle wetenschap die beschikbaar is wordt gebruikt. Afhankelijk van het uitgekozen item worden de modellen gebruikt.

Bert reflecteert op de items met in de hand zijn jarenlange expertise. Hij richt zich op praktische oplossingen met klassiekers, zoals de functiescheiding tussen strategie, tactiek en operatie. Die helpen bij het ordenen van items en prioriteren.

Uiteraard is ook het tijdloze en altijd toepasbare gedachtegoed van de bedrijfskundige goeroes van het eerste uur paraat: het oeuvre van Lievegoed, Stevenson, Mintzberg, Kotler, Drucker e.a. Maar altijd met het model van de “Levenscyclus van Ondernemingen” op de achtergrond. Dit model is door Bert Bos ontworpen op basis van eigen onderzoek.

Daarnaast houdt Bert Bos continu de trends bij: succesfactoren, businessmodellen, duurzaamheid en digitalisering. Zo werden door hem de de volgende modellen ontwikkeld:

  • De 10 Succesfactoren” (hoe bereik je succes?),
  • Innovatie Déconstruct” (hoe innoveer je?),
  • OndernemingsJujubes” (hoe blijf je in control?).

Activity-based en Evidence-based thinking – de keystones van de bedrijfskunde – zijn het fundament onder zijn groeivisie. Dat deelt hij graag met de deelnemers. Last but not least is samenwerking en dialoog de basis voor iedere vorm van groei (SDG-doelstelling 17). Tegelijkertijd het hoofduitgangspunt van de Ondernemersmentor.

Wat kan je verwachten?

Bert is met zijn schat aan ervaring de ideale klankbord. Je uitdagingen worden ter plekke behandeld met praktische oplossingen. Verwacht sessies met veel interactie en inspiratie. Soms confronterend, maar altijd vertrouwelijk in een open positieve sfeer.

Op welke locatie?

Groeiconsulten vinden bij voorkeur buiten het bedrijf plaats om verzekerd te zijn van concentratie en rust. Op welke plek? Daar kijken we samen naar. Alles is mogelijk. Wandelen, varen, terras, park en bos.

Wat zeggen onze

tevreden cursisten?

Muriel Horst

Eigenaresse Equs Company

“Deze MasterCourse kwam op een perfect moment voor mij en mijn bedrijf Equs Company. Het gaf mij de structuur en een theoretisch kader om door te groeien. Nu heb ik de handvatten om gestructureerd door te groeien in plaats van dat ik het gevoel heb dat ik voor elke stap het wiel zelf moet uitvinden.”

Christel van Zweden

Eigenaar Stickfilm

“De MasterCourse geeft je concrete handvatten voor hoe je je groeiambitie op een duurzame manier vorm kan geven. Mijn verwachtingen zijn overtroffen, ook door de open, informele en veilige omgeving. Mijn bedrijf laat de laatste jaren een constante groei zien.”

Laurens Bezemer

Eigenaar Kuipers & Claassen

“Wat was het fijn en nodig om een paar dagen uit de dagelijkse routine getrokken te worden en te werken aan een Groeiplan voor mijn ondernemingen! Met hulp van een aantal top-professionals heb ik de huidige situatie beschreven (“ist”) en dat afgezet tegen de situatie waar ik naar toe wil (“soll”). Vervolgens zijn de activiteiten geformuleerd en in een logisch en te overzien tijdpad geplaatst. Zeer effectief! Leuk om dit samen te doen met andere ondernemers.”

Intakegesprek