De volgende stap voor groei

Een 6-wekelijkse course op aaneengesloten vrijdagmiddagen. Deelnemers maken hun eigen “GroeiPlan”. Dat vervolgens meteen uitgevoerd kan worden met een op maat samengestelde bedrijfskundige toolbox.

Voor wie?

Groeien komt altijd met groeipijnen. MasterCourse DoorGroei is speciaal ontwikkeld voor ondernemers met een groeibedrijf. Ondernemers die niet alleen in, maar ook aan hun bedrijf willen werken. Met de MasterCourse werk je in een paar weken tijd aan een eigen groeiplan en leg je de basis voor groei.

Opzet MasterCourse DoorGroei

Middagprogramma vanaf 17.30u tot einde avond. Hard werken, veel interactie en inspiratie. Prijs is €1200.- excl. BTW

Plaats van handeling: het gerenoveerde rechter design balkon (Studio “De Pijp”) van de Oranjekerk in Amsterdam.

Centraal in de MasterCourse is het werkatelier waarin de deelnemers een eigen DoorGroei Plan maken met als begeleider Bert Bos. Hij biedt een aantal beproefde en internationaal erkende bedrijfskundige modellen (de toolbox) waar de specifieke casus van de deelnemers aan getoetst wordt als basis van een dialoog.

Vervolgens worden de deelnemers elkaars klankbord en delen zo de uitdagingen. Veel interactie en dialoog. Alles by heart. Van hersenpan tot hersenpan. Tegelijk krijgt ieder overzicht over en input voor het eigen plan. Er wordt een gap analyse gemaakt tussen heden en toekomst én een succesvolle realisatie van de overbrugging daarvan.

De tijd tussen de cursusdagen vullen de deelnemers door Bert ontwikkelde format voor het plan. Zo blijven de deelnemers on speaking terms. De deelnemers leren veel van elkaar en inspireren elkaar en de docenten.

Programma op de donderdagavond

 • 17:30 Inloop
 • 18:00 Werkalterier
 • 20:00 Thema – Expertdocent
 • 21:00 Informeel afronden op een terrasje op het Van Der Helstplein.

Expertdocent thema’s

 • 1e dag Strategische Positionering – Marcia.
 • 2e dag Human Capital 4.0 – Mirjam
 • 3e dag Groeipraktijk – Serge.
 • 4e dag Funding – Peter.

Extra informatie

 • De certificaatuitreiking vindt plaats op de “Ondernemersmentor SuperMastermind-dag” met een update van “Duurzame groei”.
 • Reunies van deelnemersgroepen vinden plaats als Mastermind, in de standaard opzet van de Mastercourses. (werkatelier expertdocent)
 • Deelnemers zijn van harte welkom op de 4-wekelijkse “Ondernemersmentor Walking the Talk” wandeling speciaal voor deelnemers, alumni en docenten.

En dat alles op een inspirerende locatie

De Oranjekerk (1902) is een icoon in Amsterdam vlakbij het Sarphatipark in de Pijp. Haar functie van ontmoetingscentrum breidt ze uit met het project “Oranje Boven”. De MasterCourses van de Ondernemersmentor worden gehouden op het rechterzijbalkon welke is ingericht als een inspirerende eventlocatie.

Op de agenda:
Eerstvolgende Mastercourses
op de vrijdagmiddagen

Doorgroei

29 September & 6,13,20 October 2022
Ik meld me aan

Wat zeggen onze

tevreden cursisten?

Muriel Horst

Eigenaresse Equs Company

“Deze MasterCourse kwam op een perfect moment voor mij en mijn bedrijf Equs Company. Het gaf mij de structuur en een theoretisch kader om door te groeien. Nu heb ik de handvatten om gestructureerd door te groeien in plaats van dat ik het gevoel heb dat ik voor elke stap het wiel zelf moet uitvinden.”

Christel van Zweden

Eigenaar Stickfilm

“De MasterCourse geeft je concrete handvatten voor hoe je je groeiambitie op een duurzame manier vorm kan geven. Mijn verwachtingen zijn overtroffen, ook door de open, informele en veilige omgeving. Mijn bedrijf laat de laatste jaren een constante groei zien.”

Laurens Bezemer

Eigenaar Kuipers & Claassen

“Wat was het fijn en nodig om een paar dagen uit de dagelijkse routine getrokken te worden en te werken aan een Groeiplan voor mijn ondernemingen! Met hulp van een aantal top-professionals heb ik de huidige situatie beschreven (“ist”) en dat afgezet tegen de situatie waar ik naar toe wil (“soll”). Vervolgens zijn de activiteiten geformuleerd en in een logisch en te overzien tijdpad geplaatst. Zeer effectief! Leuk om dit samen te doen met andere ondernemers.”

Intakegesprek